Drinkvoeding – Utrechtsche Apotheek – Zeist

Uw lokale apotheek

Geachte klant,
Per 1 januari wijzigen onze openingstijden en zullen we op de zaterdagen gesloten zijn. Houdt u hier rekening mee.

Welkom bij De Utrechtsche Apotheek. Privacy vinden wij heel belangrijk. Weet dan ook dat u bij de Utrechtsche apotheek altijd gebruik kunt maken van de spreekkamer wanneer u met een van onze medewerkers wilt praten.

Voor al uw vragen staat ons team voor uw klaar!

Onze apotheken

De Utrechtsche Apotheek heeft een nauw samenwerkingsverband met Apotheek Hoge Dennen-Kerkebosch en Apotheek de Clomp.

Apotheek Hoge Dennen-Kerkebosch. Naar apotheeksite.
Apotheek de Clomp. Naar apotheeksite.

Drinkvoeding

Goede voeding is essentieel als u gezond wilt blijven of als u moet aansterken. Voeding is de basis van uw lichamelijke conditie en weerstand. Zorgen voor goede voeding is echter niet altijd even eenvoudig, bijvoorbeeld wanneer u ziek bent of net een operatie achter de rug hebt. En ook omdat bij het ouder worden uw gezondheid achteruit gaat. In die situaties loopt u een verhoogd risico op ongewild gewichtsverlies. Medische drinkvoeding is een goede oplossing om deze ondervoeding te helpen voorkomen of te behandelen. Via kleine hoeveelheden in een makkelijk flesje of pakje krijgt u alle voedingsstoffen binnen die u op dat moment nodig heeft.

Om u alert te houden, staan hieronder een drietal vragen.

1. Bent u onbedoeld 4 kg of meer afgevallen in de laatste 6 maanden? Is uw kleding bijvoorbeeld ruimer gaan zitten, moet de riem een gaatje strakker of zit het horloge ruimer om de pols?

2. Is uw bovenarmomtrek minder dan 25 cm? Meet de bovenarmomtrek op het midden van de arm.

3. Had u afgelopen week een verminderde eetlust en kunt u alleen een trap met 15 treden op met af en toe rusten?

Heeft u één van deze vragen met ‘Ja’ beantwoord neemt u dan vooral even contact met ons op. Wij willen u heel graag helpen!